Pačių lipdyti žaisliukai

1901-12-13 / Asta Šimonienė

Šventės jau ne už kalnų, tad ir mes su vaikučiu nutarėm pradėti ruoštis. Pasidarėm naminių eglės papuošimų – druskinukų. Kaip smagu juos gaminti, svarbiausia, labai paprasta ir praktiškai nieko nekainuoja.

Druskos tešlai reikės: 1 puodelio smulkios druskos, 1 puodelio miltų, trupučio aliejaus ir maždaug pusės puodelio vandens (minkydami matysite, ar jo reikia daugiau, ar mažiau).

Viską sukočiokite ir galite pradėti. Imkite reikiamą kiekį tešlos, o kitą laikykite polietileniniame maišelyje, kad nedžiūtų. Lipdyti galima įvairiausių grožybių! Mes kočiojom tešlą ir spaudėm sausainių formelėmis žaisliukus, lipdėm besmegenius, angeliukus, vazeles, o sūneliui labiausiai patiko tešlą ploti tarp delniukų ir ant blynukų flomasteriu piešti veidukus. Nepamirškite iškart pradurti skylučių siūlui verti, o į storesnius gaminukus įkišti vielutės. Viską dėkite ant skardos ir palikite džiūti parą, jei gaminukai storesni, ir dar ilgiau. O kas neturi kantrybės laukti, gali juos džiovinti nekarštoje orkaitėje pridengtus folija.

Tai labai paprasta, gražiai atrodo, o vaikui kiek džiaugsmo! Kiekvienam, užsukusiam į svečius, nepamiršta parodyti ir pasigirti savo paties gamintu žaisliuku. Angeliukus Kalėdų proga mažasis dovanos močiutėms – bus paprasta, bet mažylio meilės ir nuoširdumo kupina dovanėlė.

Komentarai

Į viršų Į viršų
error: Wayfinder class not found