Kalėdiniai žaisliukai

1901-12-13 / Monika Misiūnienė

Artėjant Kalėdoms pradedame sukti galvą apie dovanas. Šį kartą sesuo užsakė kelis dekupažu puoštus žaisliukus draugėms padovanoti.

Išsiunčiau vyrą pirkti burbulų. Parnešė 12 vnt. už 2 Lt , ne stiklinių – plastmasinių, bet tai dar geriau – nedūžta.

Taigi, vieną vakarą namie atidarėme dekupažo fabrikėlį. Dukros dirbo išsijuosusios – primaišiau kelių spalvų akrilinių dažų (dėjau ir pigmento, ir sidabrinių dažų, tai gavosi ir matinių, ir blizgančių žaisliukų). Paskui rinkome servetėles, kuriomis galėtume puošti žaisliukus. Ties ta vieta vaikų darbingumas išsikvėpė, beje, mano irgi, nes sunku suvokti, koks buvo stalas, ir rūbai, ir rankos... Ne taip lengva nudažyti apvalų burbulą.
Taigi, kai dažai nudžiūvo, užsiėmiau kūryba. Ach, koks tai geras jausmas...
Iškirpus norimas servetėlių dalis ir atskyrus 2 nereikalingus sluoksnius, priklijavau ornamentus su skiestu lipalu. Leidau išdžiūti. Paskui buvo sunku nuspręsti, kuriuos burbulus noriu sendinti, kurių ne... Na, bet jau pasirinkus vienus tepiau laku Antika Nr.1 ir palikau džiūti per naktį, kitus tepiau paprastu pusiau blizgiu akriliniu laku.
Kitą dieną pirmuosius nutepiau laku Antika Nr.2 ir kai šis lako sluoksnis nudžiūvo, išryškėjo gražūs įskilimai . Tada juos įtryniau sidabro arba aukso spalvos akriliniais dažais ir – darbas baigtas.

Dar liko ant pakabinimo vietos užrišti tinkamos spalvos kaspinėlį ir dovanos galės iškeliauti į savo kalėdinę kelionę. Tikiuosi, šias dovanas gavę žmonės gaus ir tą dalelę šilumos, kuri buvo įdėta jas gaminant.

Komentarai

Į viršų Į viršų
error: Wayfinder class not found