Kalėdų žvaigždelės

1901-12-13 / Sonata Aleksandravičienė

Labai norėjosi pasipuošti namus Kalėdoms. Nors jau stovėjo eglutė ir ant lango "prisnigo" snaigių, tačiau neliko nepapuoštas ir valgomasis stalas, virš kurio pakibo didelės ir mažos kalėdinės žvaigždės.

O idėja gimė labai paprastai. Į svečius užsuko draugai iš Londono, kurie, žinoma, turėjo ir dovanėlių. Visos jos buvo sudėtos į didelį "auksinį" maišą. Išėmus dovanėles, jis staiga išsiardė (atsiklijavo šonas), tuomet ir gimė man idėja jį kūrybingai panaudoti, mat tokio gražaus spalvoto popieriaus neturėjau... Su vaikais puolėme karpyti žvaigždėles, jas klijuoti (padariau dvipuses), o tada su siūlu tvirtinau prie šviestuvo. Buvo miela kartu su vaikučiais dirbti. Jie įsikvėpę prisidarė auksinių lėktuvėlių, nusipiešė žmogeliukų ir šauniai su jais žaidė.

Tikiu, kad taip kuriama ne tik Kalėdų nuotaika (juk žvaigždė parodė išminčiams kelią pas Jėzų), bet ir lavinamas vaikų kūrybingumas. Beje, žvaigždeles kirpau šešiakampes, kaip Dovydo žvaigždę. Jos turėjo iliustruoti Kalėdinę Jėzaus gimimo istoriją, kurią skaitėme Kūčių vakarą.

Komentarai

Į viršų Į viršų
error: Wayfinder class not found