Rausva papuošalų dėžutė

1901-12-13 / Monika Misiūnienė

Viena pažįstama pasiguodė, kad turi daug bižuterijos, tačiau neturi kur ją laikyti. Užsukusi į dekupažo reikmenų parduotuvę, pastebėjau visai neblogą ir nemažą dėžę arbatai su atskirais skyreliais. Pamaniau, kad būtų visai geras sprendimas laikyti joje stambesnę bižuteriją.

Svarsčiau, kaip įdomiai papuošti dėžutę ir visai netikėtai viename žurnale atradau įdomių dekupažo idėjų, todėl su nekantrumu puoliau jas įgyvendinti, o štai dabar skubu ir su jumis pasidalinti.

 

Taigi visų pirma sugalvojau spalvų derinį – pilka ir rausva, tuo metu man tai buvo „vežantis“ spalvų derinys. Tada nudažiau visą dėžutę rausvai (baltus akrilinius dažus sumaišiau su nedideliu kiekiu raudono pigmento). Dėžutės dangteliui papuošti parinkau romantišką servetėlę – du besibučiuojančius vaikiukus, ir jiems skyriau pagrindinę vietą ant dangtelio, aplinkui apklijavau (ne ant reljefo) obelų žiedus, juos klijavau ir ant vidinės dėžutės dangtelio pusės. Dėžutės kraštus ir tas viršutinio dangtelio vietas, kur neklijavau paveikslėlių, su skiestu lipalu apklijavau servetėlių „išnaromis“, t.y. tais dviem baltais servetėlių sluoksniais, kurių dekupažui nenaudojame. Klijavau juos teptuku suraukdama, taip padarydama reljefą. Kai išdžiūvo, reljefas pasidarė permatomas, todėl dar kartą nutepiau viską rausvai.

 

Dėžutės dugną patepiau laku ir priklijavau pilką veltinuką – kad bižuterija „neskambėtų“. Išdažiau skyrelių perskyrimus pilkai ir dėžutės vidus išėjo visai šaunus – rausvas su pilkais akcentais.

Reljefinį dėžutės paviršių dar kartą dažiau pilkais akriliniais dažais (balti dažai sumaišyti su nedideliu kiekiu juodų), tačiau juos dar skiedžiau su vandeniu, kad būtų skystesni. Nudažiusi nusausinau, kad ant reljefo tos pilkos spalvos liktų tik pėdsakai – tada labai gražiai išryškėjo pats reljefas. Pabaigoje viską nulakavau dviem sluoksniais. Išėjo tikrai neeilinis delupažo šedevriukas  Iki šiol šis kūrinys man pats gražiausias . Beje, reljefą galima kurti pagal savo fantaziją, pvz., sukti roželes, zigzagus ir pan.

Komentarai

Į viršų Į viršų
error: Wayfinder class not found