Kelionių planas vasarai

1901-12-13 / Monika Misiūnienė

Gimus dukroms ir kol jos dar buvo mažos, man buvo patogiau gyventi be didesnių kelionių, nors pakeliauti labai mėgstu. O dabar mergaitės paaugo (7 ir 3 metukai), todėl šią vasarą labai noriu pakelti sparnus ir pakeliauti ne tik po Lietuvą, bet ir po Europą.

Labai gerų idėjų kelionėms galima rasti panaršius internete kelionių agentūrų puslapius. Iš tiesų pakanka gerai išsinagrinėti vienos agentūros siūlomas keliones, nes visos siūlo beveik vienodus variantus.

Taigi, kiekvienais metais Lietuvoje pilna gražių švenčių, kurias labai noriu aplankyti – Burbiškėse tulpių žydėjimo šventė, Žagarėje vyšnių festivalis... O kur dar Ventės ragas...

Šiais metais atostogausime vasaros viduryje, suplanavome, manau, visai šaunią kelionę po Šiaurės Lietuvą – išnaudodami tinkamą laiką, užsuksime į Žagarės vyšnių festivalį, aplankysime gimines Šiauliuose, važiuodami link jūros Žemaitijos tankmėse (Telšių miškų urėdijoje) bandysime surasti Žvėrinčių (http://www.telsiuuredija.lt/index.php?id=105), o po to jau ilsėsimės pajūryje. Kretingos rajone Mažučių kaime kuriamas japoniškas sodas „Dainuojančių akmenų slėnis Madzuchai“ (http://japoniskassodas.org/lt/apie-fondo-veikla.html). Pernai tas darbas dar net nebuvo įpusėjęs (padaryta apie 10-15 procentų), manau, kad šiemet jau bus galima daugiau ką pažiūrėti.

Na, o pakeliui namo dar tikiuosi rasti laiko užvažiuoti į privatų zoologijos sodą už Klaipėdos – MINI ZOO (http://www.zoosodas.com/).

Turbūt rudeniui atidėsime kelionę į Ventės ragą. Beje, galvoju į šią kelionę vykti su vyresniąja dukra ir su kelionių agentūra – kažkodėl manau, kad su agentūra bus mažiau rūpesčių ir daugiau visko pamatysime ir sužinosime.

Na, o pradedant vyresniosios dukters pažintį su Europa, pasirinkome kelionę į Čekijos kalnus. Tai bus išbandymas mums abiems, kurio su nekantrumu laukiame. Tikiuosi, oro sąlygos bus palankios ir pažintis su kalnais bus įspūdinga...

Komentarai

Į viršų Į viršų
error: Wayfinder class not found