Nuo ko pradėti organizuoti gimtadienį?

1901-12-13 / Nida Matiukienė

Aišku, kad nuo atidaus žvilgsnio į TĄ, kurio gimtadienį ruošiamės švęsti. Konkretaus vaiko asmenybė ir pomėgiai patys padiktuos šventės viziją ir scenarijų. Kiekvieną gimtadienį planuokite drauge su vaikučiu, o sutuoktiniui nepamirškite papasakoti savo idėjų. Būtina drauge aptarti, kur švęsite, kiek draugų kviesite, kuo vaišinsite svečius ir panašius dalykus. Tokie bendri švenčių planavimai suvienija šeimą, atsiranda naujos tradicijos, visi jaučiasi reikalingi.
Prieš kiekvieną šventę visada sau užduodavau tris klausimus: kuo vaikas šiuo metu domisi, kuo gyvena jo bendraamžiai ir kaip jis suvokia savo gimtadienį? Tai daug pasako apie patį vaiką, jo šventės lūkesčius. Vieni mėgsta daug veiksmo, dideles kompanijas, kiti labiau linkę švęsti uždarame šeimos rate. Vieni vaikai tikisi gauti begalę dovanų, kitiems svarbiau pati šventė. Stenkitės suprasti vaiką, jo lūkesčius ir jausmus. Jeigu vaikas uždaro būdo, mažai kalba, būtinai pasinaudokite Jums paruoštu gimtadienio planu, kurį rasite čia. Drauge su vaiku užpildę šį lapą gausite tiek informacijos, kiek Jums reikia surengti šventei. O kai susitarsite, kaip turėtų atrodyti Jūsų šventė, pasiskirstykite organizacinius darbus.
Tokiu būdu planuodami šventę ne tik suorganizuosite puikų vakarėlį savo mažyliui, bet ir ugdysite jo organizacinius sugebėjimus, planavimo įgūdžius, vaiko ir jo poreikių supratimą bei puoselėsite nuostabius tėvų ir vaikų bendradarbiavimo santykius. Be to, vaikai išmoksta, kaip organizuojamos šventės.
Dabar, kai mano pačios vaikai paaugo, jie patys atsispausdina gimtadienio planą, jį užpildo ir atneša man jau parengtą:). Tuomet drauge aptariame šeimos galimybes ir vaiko lūkesčius, koreguojame atskiras detales, kol nelieka neaiškumų, nesusipratimų ar konfliktų, dėl kurių šventės tampa nemielos. Tokiu būdu visa šeima susivienija.

 

Komentarai

Į viršų Į viršų
error: Wayfinder class not found