Naminis plastilinas
1901-12-13 / Lina Jaskevičienė
Šis receptas – iš Beatos virtuvės tinklaraščio.
Reikės:
2 puodelių miltų
2 puodelių vandens
1 puodelis smulkios druskos
2 šaukštai aliejaus
2 šaukšteliai citrinų rūgšties
Viską supilti į indą, sumaišyti ir smarkiai maišant kaitinti ant nestiprios ugnies. Labai greit visa masė pradeda darytis lipni. Virinam iki norimo tirštumo, tada nukaičiam ir paminkom. Labai karšta nebūna.
Plastiliną galima dažyti: rudai – kakava, ryškiai geltona – ciberžolėmis, violetine – mėlynėmis, rožine –burokėlių ar, pavyzdžiui, braškių sultimis. Minklė greitai kietėja ore, todėl ją reikia laikyti arba uždarytą sandariuose indelius, arba maišelyje šaldytuve, tik, išėmus iš šaldytuvo, ne visada galima duot mažyliui iškart, nes būna labai šaltas.
Iš šio kiekio išeina tikrai didelis gabalas, nereikia persistengti!
Kovo 11-osios proga pas senelius susirinkusiems anūkams tikrai buvo ką veikti: „braškinis“ ir „kakavinis“ plastilinas tuoj pat virto vandenyno gyventojais – rykliais, žuvytėmis, krabais ir medūzomis.