Superinė dovana - Gaidelis

1901-12-13 / Sonata Aleksandravičienė

Kartą svečiuose lankėsi teta Rūta su dukrele Laura ir nusprendė mūsų vaikučiams padovanoti... žuvytę "Gaidelį". Ot tai buvo vaikams džiaugsmo, negalėjo atsiplėšti nuo tokios puikios dovanos! Ypač džiaugėsi varliukų, vikšriukų, vabaliukų mylėtojas Renatukas.

Žinoma, vaikai norėtų mažajame (vos 2 litrų) akvariume apgyvendinti daugiau žuvyčių, bet pasirodo, kad toks tūris vandens tinka tik Gaideliams, nes jie gyvena Kinijos ryžių laukuose ir yra nereiklūs dideliam kiekiui vandens.(Tarkim, kitoms mažoms žuvytėms reikia net 40 litrų vandens.)

Nors mūsų Gaidelis mėlynas ir norėtume jam įleisti kokios raudonos ar žalsvos draugės ar draugo, pasirodo, negalėtume kartu apgyvendinti, nes jie tikri peštukai. Būtent dėl šitos charakterio savybės jie ir praminti Gaideliais, mat pešasi. Gali kitą žuvytę net mirtinai užplakti...:(. Va todėl ir jo likimas liūdnas - gyvens vienas:).

Na, ne visai vienas - įtaisėme jam dar vandeninę sraigę(irgi padovanojo), dar planuojame nupirkti vandeninį varliuką, kuris gyvena akvariume. Teta Rūta minėjo, kad jų yra pirkti Justiniškių Norfoje:).

Komentarai

Į viršų Į viršų
error: Wayfinder class not found