Senovinės nuotraukos

1901-12-13 / Sonata Aleksandravičienė

Su vyru svajojome susirinkti iš tėvų ir senelių senas, gražias jų nuotraukas ir taip pasipuošti savo namus. Norėjosi ne tik pasipuošti, bet kartu ir nepamiršti, vaikams papasakoti apie savo senelius ir prosenelius. Nors tiek vyro, tiek mano seneliai nugyveno "gražų amželį", sulaukę 80 ar net 90 metų, tačiau daugelių jų jau nebėra...Taip nesinori, kad dingtų ir jų nuotraukos ar atmintis apie juos.

Kai ateina svečiai, visiems būna įdomu, kas ta sena moterytė ar Nepriklausomos Lietuvos karys. Šios nuotraukos - tai ne tik šeimos, bet ir tautos istorija, kultūra, su savo krašto išskirtinumais (pvz., žemaičiai ir visiškai kitokie Vilniaus krašto gyventojai).

Pamenu, kad kai buvau maža, močiutė, beravint kartu daržus, pasakodavo apie savo vaikystę, savo šeimą, brolius ir seseris, pokario sunkumus ir nepriteklių bei tarpusavio santykius. Apie jos šeimą iki šiol galiu daug ką papasakoti, atsimenu net jos brolių ir seserų vardus, tačiau apie senelio šeimą žinau kur kas mažiau...Neseniai ir vyras (beieškodamas senų nuotraukų pas gimines) sužinojo daug naujo apie savo prosenelius.

Jei Jūsų seneliai dar gyvi, būtinai juos prakalbinkite. Pamatysite, kiek daug įdomybių Jums papasakos. Kitaip nusineš į kapus negrįžtamai...

Komentarai

Į viršų Į viršų
error: Wayfinder class not found