Vaikų kambarys

1901-12-13 / Nida Matiukienė

Svajojate apie tvarkingą vaikų kambarį? Tad neplanuokite viename kambaryje sutalpinti ir romantiško miegamojo, ir sporto aikštelės, ir darbo vietos, ir muzikos instrumento, ir rankdarbių priemonių dėžių ir žaislų spintų bei videotekos su biblioteka.
Aišku, viso to mūsų vaikams reikia, tačiau galbūt ne visko vienu metu....
Jei norime tvarkingo kambario, pirmiausia siūlyčiau atidžiai įsiklausyti į vaikus ir suvokti tarpsnį, kuriame jie gyvena. Pasikalbėkite su jais apie tai, kas, jūsų manymu, jų laukia artimiausiais metais ir kaip tai turės įtakos kambario baldų bei daiktų išdėstymui.
Taip pradėję tikrai rasite savo vaikui geriausią variantą. Nepasiduokite mitams apie „šį sezoną madingą vaikų kambario dizainą“, – tai viena to verslo vadybos idėjų, visiškai nesusijusi nei su jumis, nei su jūsų vaikais. Leiskite vaikams būti savimi ir savo kambarį bei daiktus naudoti taip, kaip jiems patinka. Leiskite džiaugtis vaikyste ir mokykite tvarkymosi įgūdžių. Taip vaikai dar labiau mylės savo kambarį.
Idėjos
Jeigu vaikai domisi sportu, leiskite jiems pasidaryti kambaryje sporto aikštelę. Tam nereikia specialių įrenginių. Užteks ir pripučiamo čiužinio ant grindų ir tvirto kablio palubėje. Juk greitai jie užsimanys turėti dailės kambarį. Tada ruoškite molbertus, dažus, teptukus. Tegul teplioja, o sporto dalykus išneškite į rūsį. Greitai jie pavargs piešti ir užsimanys žaisti. O tada atnešite maišus pliušinių žaislų, palapines, indelius ir tegul sau mėgaujasi kūryba. O kai iki soties prisimėgaus (kai matysite, jog azartas jau praėjo), nepamirškite viską sutvarkyti ir išnešti į rūsį ar tamsų kambarėlį.
Kas pasakys, kad vaikų kambarys netvarkingas? Jis tvarkingas, tačiau ne viskas vienu metu.

Komentarai

Į viršų Į viršų
error: Wayfinder class not found