Švarus tualetas

1901-12-13 / Sonata Aleksandravičienė

Niekada nedrįsčiau rašyti apie tualetą..., bet, kita vertus, tai kasdienė mūsų buitis. Be to, neseniai atradau naują dalyką, todėl negaliu tylėti:).

Kadangi labai domiuosi sveika ir švaria aplinka bei maistu, po truputį randu vieną ar kitą alternatyvą nusistovėjusiai mūsų parduotuvių pasiūlai (Domestos, Cif ir t.t.). Pastebėjau, kad norėdama iššššveisti kalkes nuo tualeto, reikia ne tik daug pastangų, bet ir daug kenksmingų chemikalų. O kaip būdavo anksčiau, kai dar nebuvo šiuolaikinių atradimų? Pamenu, kad mano močiutė naudojosi soda, o puodus šveisdavo išsinešusi į lauką su žvyro kruopelėmis...GAl tai primena akmens amžių?Nežinau. GAl todėl ir paniekinome praeities žinias...

Tačiau neseniai Green’o žurnale (Nr.2) skaičiau apie ekologiškas buitines priemones ir straipsnio gale radau nuorodą "Liaudiškos priemonės...." Ten rašo apie actą, sodą bei citrinos rūgštį. Kadangi sodą naudojau jau anksčiau dezinfekuodama vaikų indelius, šį kartą Išbandžiau actą. Patikėkite, efektas buvo nuostabus! Užpyliau tualetą actu ir palikau kuriam laikui. Kai prisiminiau ir atėjau nusiteikusi šššveisti, mano nuostabai, viskas žaibiškai nusivalė. Tualetas tapo akinančiai švarus! Ir ne tik tai, juk maistinis actas tikrai daug sveikesnis nei cheminiai valikliai.

Komentarai

Į viršų Į viršų
error: Wayfinder class not found