Kalėdinių giesmių giedorėliai

1901-12-13 / Monika Misiūnienė


Turbūt kiekvienuose namuose atsiras kartoninių ritinėlių nuo tualetinio popieriaus ar popierinio rankšluosčio.
Iš jų labai lengva pasidaryti puikių kalėdinių dekoracijų.
Taigi, reikia išsikirpti iš balto ar spalvoto popieriaus juostą, kurios plotis – maždaug pusė kartoninio ritinėlio aukščio (tai bus giedorėlio veidelis, todėl rinkitės panašią į veido spalvą), o ilgis – kad apjuostų pilnai visą ritinėlį. Ant jo nupieškime akis, nosį ir burnytę – piešti reikia kiek arčiau apatinės popieriaus juostos linijos, kad liktų aukšta „kakta“.
Užklijuojame juostą aplink visą ritinėlį.
Apatinė dalis – giedorėlio rūbeliai – pasirenkama pagal jūsų norus, aš pasirinkau lengviausią kelią ir pasiėmusi kalėdinių dovanų popieriaus likučių, iškirpau antrąją juostą, kuria apkijavau apatinę ritinėlio pusę.
Beliko papuošti giedorėlio juosmenį kokia nors gražia juostele (tinka juostelės, likusios nuo sagių gamybos, koks nors įdomus siūlas ar paprasta siaura dovanų pakuotės juostelė, jei netingite, galite numegzti šalikėlį) ir užmaukšlinti kepurę – mes su dukrom kepures darom iš išaugtų mažyčių pirštinėlių ir kojinyčių. Kad būtų panašu į kepurę, surišam pirštinę ar kojinę per vidurį juostele.
Kad dekoracija atrodytų dar tikroviškesnė, galima padaryti knygą – giesmyną: iš kartono iškerpamas paprastas stačiakampis, perlenkiamas pusiau ir ant tokios „knygelės“ nupiešiama viskas, kas tik tinka ir patinka bei panašu į giesmyną.
Linksmų švenčių!

Komentarai

Į viršų Į viršų
error: Wayfinder class not found