Romantiška dėžutė

1901-12-13 / Monika Misiūnienė

Graži ir miela dovanos idėja Valentinui. Ieškodama minčių, kaip įdomiai papuošti dėžutę, viename žurnale atradau įdomių dekupažo idėjų, todėl su nekantrumu puoliau jas įgyvendinti, o štai dabar skubu ir su jumis pasidalinti.

Taigi, visų pirma sugalvojau spalvų derinį dėžutei – pilka ir rausva, kuo gi ne valentiniškas derinukas? Tada nudažiau visą dėžutę rausvai (baltus akrilinius dažus sumaišiau su mažu kiekiu raudono pigmento). Dėžutės dangteliui papuošti parinkau romantišką servetėlę – du mielus besibučiuojančius vaikiukus ir skyriau jiems pagrindinę vietą ant dangtelio, aplinkui apklijavau (ne ant reljefo) obelų žiedus, juos klijavau ir ant vidinės dėžutės dangelio pusės. Dėžutės kraštus ir tas viršutinio dangtelio vietas, kur neklijavau paveikslėlių, su skiestu lipalu apklijavau servetėlių „išnaromis“, t.y. tais dviem baltais servetėlių sluoksniais, kurių dekupažui nenaudojame. Klijavau juos teptuku suraukdama, taip padarydama reljefą. Kai išdžiūvo, tas reljefas pasidarė permatomas, todėl dar kartą nutepiau viską rausvai.

Dėžutės dugną patepiau laku ir priklijavau pilką veltinuką – kad bižuterija „neskambėtų“. Išdažiau skyrelių perskyrimus rausvai ir dėžutės vidus išėjo visai šaunus – rausvas su pilkais akcentais.

Reljefinį dėžutės paviršių dar kartą dažiau pilkais akriliniais dažais (baltus dažus sumaišiau su nedideliu kiekiu juodos spalvos dažų), tačiau juos dar skiedžiau su vandeniu, kad būtų skystesni. Nudažiusi nusausinau, kad tos pilkos spalvos ant reljefo liktų tik pėdsakai – tada labai gražiai išryškėjo pats reljefas. Pabaigoje viską nulakavau dviem sluoksniais.

Tikiu, kad tokia dovana būtų puikus Valentino prisilietimas savo sparneliu prie mylimo žmogaus...

Komentarai

Į viršų Į viršų
error: Wayfinder class not found