Baravykų vakarienė

1901-12-13 / Monika Misiūnienė

Vis nepavyksta išvažiuoti į mišką pagybauti, o grybų taip norisi. Taigi, vieną šeštadienį išlydėjusi kaimynus į mišką, nuvažiavau į turgų ir nusipirkau kibirėlį baravykų.  Tikėjausi, kad bus ir vakarienei, ir dar užšaldymui liks.
Deja, gavosi dviems geriems pavalgymams.  Juk taip skanu...
Taigi, nuvaliau ir išviriau grybus – sugalvojau padaryti padažą prie bulvių. Atskirai išviriau bulvių. Į keptuvę sudėjau susmulkintos rūkytos šoninės, šaldytuve dar turėjau nebaigtų valgyti virtų kaimiškų dešrelių – ir jos nukeliavo į keptuvę, ten pat sudėjau supjaustytą svogūno galvutę, kai viskas gražiai apkepė, supyliau virtus baravykus ir baigiant kepti, įdėjau didelį šaukštą grietinės.
Skani, greita ir soti vakarienė.

Komentarai

Į viršų Į viršų