Atostogos pajūryje

1901-12-13 / Monika Misiūnienė

Jau tapo tradicija, kad kasmet su šeima važiuojame savaitei į pajūrį, į Šventąją. Taip ir šiais metais, po paklajojimų po Žemaitiją atvykome į pajūrį. Oras pasitaikė puikus, ne per karštas, jūrą matėme ir banguotą, ir ramut ramutėlę.
Deja, vasaros džiaugsmus viena po kitos pritemdė sveikatos problemos. Pirmąjį vakarą vyresnei dukrai pažastyje aptikau erkę, visai mažutėlę, bet jau gerai įsikibusią... abi labai išsigandome, bet mamos jau tokia dalia – reikia likti ramiai. O dukrelė verkia ir sako: „Mama, aš nenoriu mirti...“ Nebežinau, ar čia aš, pasirodo, tiek tų erkių įsibauginusi esu, ar visagalė reklama padarė savo poveikį vaiko pasaulėžiūrai... Pagavau tą niekadėją ir uždariau į stiklainiuką. Deja, pasirodo, nei Šventojoje, nei Palangoje nėra, kas padarytų tyrimą dėl užkrato. Be to, poilsio namų šeimininkė nuramino, kad jos žiniomis nebuvo nei vieno atvejo, kad kas poilsiavietėje būtų sunkiau susirgęs po erkių įkandimų. Dar papildomai pasiskaičiau internete apie tas ligas ir tiesiog pasiklioviau Dievu ir dukros imunitetu – niekur nevažiavome, nei erkės, nei kraujo netyrėme. Praėjo beveik mėnuo, o jokių liekamųjų požymių nėra.
Tačiau tai buvo tik pradžia... Kitą dieną vyresnioji sukarščiavo, jau maniau, kad erkė kalta, bet vėlgi, sveikas protas kuždėjo, kad tai nesusiję – juk negali iš karto sukarščiuoti, ne tokias ligas erkės nešioja... Temperatūra praėjo per dieną be jokių komplikacijų.
Puikiai leidome laiką – pasipliuškenome šiltoje jūroje, valgėme ledus, lydėjome saulę. Tiesa, kelias paskutines dienas buvo kaip reikiant karšta, o kartu ir liūtys plovė dienos dulkes... Bet tai – jau kitos istorijos.
Baigiantis viešnagei pajūryje, mažoji pradėjo karščiuoti... Bet patirtis daro savo, nes jau supratau, kad bus prikibęs koks vasarinis gripas ar kitas virusiukas, juolab, kad jau važiuojant namo ir vyras pradėjo skųstis, kad jam odą lyg skauda, lyg diegia... Grįžus namo įsitikinome, kad mano mažoji ir vyras karščiuoja... Atostogos sustojo dviem dienom. Netrukus temperatūros nukrito, viskas praėjo be jokių komplikacijų.
Tikrai džiaugiuosi, kad nežiūrint šių negalavimų labai smagiai pabuvome prie jūros, vaikai maudėsi kiek norėjo, aš, beje, irgi. Ir dar smagiau, kad tie negalavimai nesutrikdė atostoginės nuotaikos ir atostogos pilnu tempu ęsėsi toliau.

Komentarai

Į viršų Į viršų
error: Wayfinder class not found