Vabalų gaudyklė

2015-03-04 / Sonata Aleksandravičienė

Didysis mūsų botanikas-eksterimentatorius Renatukas užsiprašė vabalų gaudyklės, kurią rado pavaizduotą vienoje eksperimentų knygoje. Vyras padarė šiek tiek paprasčiau, nei ten aprašyta.

Paprasčiausiai paėmė stiklainį su dangteliu ir 2 vamzdelius. Dangtelyje padarė 2 skylutes tiems vamzdeliams įkišti. Vieno vamzdelio galą reikia aprišti medžiagėle, kad neįtrauktumėte vabalo į burną.:) Tuomet stiklainį užsuko dangteliu, kuriame liko styroti tie du išsikišę vamzdeliai. Tuo vamzdeliu, kurio vienas galas, esantis stiklainyje, yra aprištas, reikės traukti į save orą. O kitą vamzdelį laikyti prie vabalo. Taip lengvai įtrauksite vabaliuką į savo gaudyklę:). 

Knygoje rašoma, kad tokia gaudyklė padės geriau iš arti apžiūrėti sausumos vabzdžius, pavyzdžiui, vorą. Gaudykle labai patogu gaudyti mažus vabzdžius ir nereikia jų čiupinėti.

Apžiūrėk kiekvieną padarėlį, kurį randi. Ką jis veikia? Ar matyti galvytė? Ar turi akis, antenas?Kiek turi kojų, sparnelių, iš kelių dalių jo kūnas? Nusipiešk kiekvieno tokio gyvūnėlio eskizą. Sekmės:)

Komentarai

Į viršų Į viršų
error: Wayfinder class not found