Gimtadienis draugėms

1901-12-13 / Nida Matiukienė ir Virgilija Misiūnienė

Nida
Belaukiant vieno gimtadienio, sugalvojau visoms draugėms parašyti apie save. Tad sėdau prie „kompo“ ir pradėjau... Rašiau apie tai, kokios jos yra man brangios, apie tai, kaip jaučiuosi ir kokie buvo šie metai, apie tai, ką planuoju ateinančiais metais ir kokius įsivaizduoju mūsų santykius.
Laišką rašiau gal tris dienas. Parinkau paveikslėlį su širdele, atspausdinau ir išsiunčiau visoms paprastuoju paštu. Tai buvo mano kvietimas į gimtadienį, kurio net neorganizavau. Nusprendžiau vakarą praleisti šiaip, neformalioje aplinkoje – Belmonto parke, drauge su vaikais. Aišku, ilgokai teko laukti, kol laiškai pasiekė adresatus. Tačiau draugių reakcijos buvo fantastinės! Ir į „tipo gimtadienį“ visos susirinko su brangiausiomis dovanomis. Sakau brangiausiomis ta prasme, kad kiekviena padovanojo kažką... iš visos širdies. Prisifotografavom, prisivaikščiojom, pabendravom. O juokingiausia buvo tai, kad vaikai taip siautė, kaip negalėtų namuose ar restorane. Lauke jiems negrėsė drausminimas ar kitokia kontrolė. Net iki šiol jie prašo rengti tik tokius gimtadienius.


Virgilija
Deja, tradicija tapo švęsti tik vaikų gimtadienius. Juos planuojame, režisuojame iš anksto, tuo tarpu mūsų gimtadieniai lieka pamiršti (jei pas jus taip nėra, tai jūs tikros šaunuolės). Bet ar prisimenate tą akimirką, kaip gera buvo, kai visos artimos ir širdžiai brangios draugės subėga į krūvą? Tai dovana ne tik jubiliatei, bet ir visoms draugėms. Jei per sunku maistą pagaminti vienai šventės kaltininkei, juk galima paprašyti draugių padaryti „suneštinį balių“. Nors nieko smagaus ir linksmo nesugebu suorganizuoti, smulkūs nuotykiai patys ateina į pagalbą, prisimenu, kaip nuvirtom su drauge aukštyn kojom, besisupdamos sūpuoklėse (tai sukėlė juoko pliūpsnį) arba kaip nutariau išbandyt padovanotą rankinį galvos masažuoklį ant draugės galvos – tokios reakcijos nesitikėjau – jos vos neištiko šokas, mat nepakenčia prisilietimų prie plaukų. Nepraleiskime progos susirinkt į krūvą geriausioms draugėms, juk kitos gali tekti laukti metus...

Laukiame ir Jūsų pasakojimų apie gimtadienį su draugėmis

Komentarai

Į viršų Į viršų
error: Wayfinder class not found