Darome aitvarą

1901-12-13 / Sonata Aleksandravičienė

Vieną dieną su mažuoju 2-ečiu vartėme knygutę, kurioje jis pamatė daug aitvarų ir, žinoma, labai jau jų užsinorėjo..."Aš noriu, aš noriu..." - zirzė jis. Kad, sakau, mes neturime, o, be to, dabar jau ruduo... Bet nušnekinti nepavyko. Tuomet atidžiau įsižiūrėjau į nupieštus aitvarus ir pagalvojau, kad galėčiau pati jam padaryti.

Pasiėmiau balto popieriaus lapą, susiradau du ilgus pagaliukus (nuo jų ilgio priklauso aitvaro dydis), juos sukryžiavau taip, kad vienas būtų ilgesnis ir su siūlu arba lipnia juostele sutvirtinau per vidurį (išėjo kryžiaus formos). Tuomet iš popieriaus išsikirpau rombą ir leidau mažajam jį papuošti:). Prikirpau lipnaus popieriaus skiauitelių, kurias jis klijavo prie aitvaro. Tuomet iš kitos pusės su lipnia juostele priklijavau prie pagaliukų ir dar pririšau siūlą, už kurio reikės tempti - štai ir aitvaras!

Bet žvilgterėjusi į knygą pamačiau, kad dar turi būti "uodegytė". Turbūt tam, kad geriau skristų (nors mes jo lauke ir neskraidinsime, bet aitvaras juk turi būti tikras:)). Tuomet namie radau dailią juostelę, kurią papuošiau baltais kaspiniukais iš paprastų medžiagėlės skiautelių.  Na, dabar jau galime skristi:).

Grįžę vyresnėliai irgi užsimanė tokio aitvaro...Kūryba užkrečia. Pabandykit!:).

Komentarai

Į viršų Į viršų
error: Wayfinder class not found